Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krökas ska det som krokigt ska bli!


Vad åren går med oss och vad åren gör med oss! Jag står häpen, underligt skrattlysten framför spegeln - eller framför dig gamle vän.
Det är allt en sällsam maskerad, åldrandet. Så här blev vi alltså. Vi som var så unga och släta i hyn, mjuka i kropparna, blanka i våra erfarenheter. Men var det vi? Är det inte nu vi är tillblivna, utmejslade, krökta så som krokigt skall bli och luttrade. Nu har livet bockat oss. Jag är nu vad jag aldrig trodde jag skulle bli.
Men sanningen är att jag är tillfreds med det. Jag ville absolut inte vara någon annan, om jag fick välja.
Tack livet, jag är bra som jag är. Jag duger.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-18 17:57



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Viktig text som uttrycker något farligt... nämligen nöjdhet och stolthet i ett genomkommersialiserat och ungdomsfixerat samhälle utan just detta :rätten att vara NÖJD med sig själv!
2015-10-25

  Sofhia Wirström
varma rader
berör
vi alla åldras
oavsett vi vill eller inte
bara att njuta av varje år
varje ålder har sin charm

2015-10-19

  Den lilla tänkande
Du ska vara stolt att du känner så , hoppas att jag också gör det med när jag når din ålder .
Jag kanske är nöjdare då än vad jag är just nu. :)
2015-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger