Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För stukade själar.


Vansinnets Hotell


Här, sitter jag på häcken.
Folk, som ej fimpar sin cig, -
borde skjutas - på fläcken!
Medans, jag får mig ett 'ligg'!

Med nånn 'Snygging' från Ungern
eller från Uruguay ?
Som kan stilla sex-hungern, - -
- nu, genast ! -Let´s do or die !

En tycker jag är CP !
Men, lever ej - som han lär !
Han är, själv, ju, rätt, knepig, -
- dras med tydliga Besvär !

Delar rum med en ryska.
Tror att vid en Revolution
är tagen, ganska, bryska!
Det mördas utan Pardon !

--Hotell för Sinnessjuka !
Ingen trevlig Komplimang!
Här, kan man själar stuka, -
- de som, - redan, - livet stang!

I morgon, ska Syster ta
å tappa blod ur min arm !
Jag har, liksom, inget val!
Det är fán DERAS Alarm !!

Har ej nått å sätta mot!
Har försökt protestera !
Utpressning å djävla Hot -
- om jag ej samarbetar !

De vill, blott, utöva Makt,
ha nått slags Befogenhet!
Har jag svårt å hålla takt ...
... eller saknar -- Rättighet !?







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 193 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-10-22 15:15



Bookmark and Share


  axveronika
stark text
2015-10-26

  Lars Hedlin
Rak stark och kraftfull! Bra!
2015-10-23

    ej medlem längre
'För stukade själar', ja
2015-10-23

  Blomma-Stjärna VIP
Rättfram och kraftfull iakttagelseförmåga
från "underdogs"- perspektiv
(eller som Anya skrev; inom sjukvården är man som ett barn.)
2015-10-23

  ULJO
Sjukvården har tvivels utan stora brister men också många fördelar. Bra skrivet.
2015-10-22

    ej medlem längre
Raka ord...du kan konsten att sjunga ut så man hör dig! Bra!
2015-10-22

    Dan Myrbeck
Även om det är obehagligt, ger ju blodprover väldigt mycket information om patienten.
2015-10-22

    ej medlem längre
Kraftfull
2015-10-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Du kan verkligen beskriva vården på ett rättframt och iakttagande sätt.
2015-10-22

  Anya VIP
Ser ett diktarjag på sjukhus som funderar över det som händer runt om. Känner igen det där med att man försöker protestera...utan resultat. Inom sjukvården är man som ett barn.
2015-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf