Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför ogillar de mig?


Gillar mig, själv


Många gillar inte mig.
Men, de vill ha min Kärlek .
Jag tycker de kan ta sig
i Brasan med sin smälek.

Jag börja´ med vänlighet, -
men det tycks inte hjälpa.
Möts av idel elakhet, -
- som ville de mig stjälpa!

De spelar ett Spel, så jag
inte ska ana Oråd !
Smilande, de Överlag -
tror att de vet var de står.

Av nånn konstig Anledning,
vill de jag INBILLAR mig, -
de vill ha mig som Älskling !
Men, Sanningen är det EJ !

Vad de, faktiskt, INTE vet, -
är att jag ICKE åtrår,
just, dem; - är min Hemlighet !
Jag gillar några, ändå !

De få jag älskat vänder,
ock, ryggen till mig, ibland.
Fast, tagen - en i sänder -
är de goa mot en ann´!

Svårt, veta VEM har MIG kär!
När alla, jämt, tycks svika.
Min 'Bästis' kan va´ tvär --
å vill ej dela lika !

Så, den ENDA som blir kvar,
när alla stuckit sin kos, -
skulle, väl, kanske, va´ JAG,
SJÄLV; ger, väl, alltid NÅNN ro !!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 270 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-10-31 11:53



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra att du gillar dig själv.... det ska du göra med all rätt!
2015-11-06

  ULJO
Starkt skrivet vännen
2015-11-03

  Lars Hedlin
bra där min vän..kramar till dig!
2015-11-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra att du gillar dig själv! Och bra att du skriver om hur illa man kan bli behandlad.
2015-10-31

    ej medlem längre
Att gilla sig själv är styrka...du har styrka och skriver så det känns i alla sinnen!
2015-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Tror det är många som känner igen sig i din text!
Livets hårda skola.
2015-10-31

  louisegirl
Ensam är stark Marianne och det är du <3
Bra skrivet!
2015-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf