Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barn har en förmåga att glädja sig över det lilla och gör även andra glada


Bli ej för stor

Bli aldrig så stor att du inte ser detaljerna
Det är barnen som är värda alla medaljerna
Medan vi vuxna suckar springer barnen glatt omkring
Av gårdagens stora bekymmer minns de ingenting
Vad som händer imorgon tas som ett nytt äventyr
Det som för stunden känns roligt deras tankar nu styr
Av fantasi och enkla saker de skapar lekar
Att livet skulle va' tråkigt deras skratt förnekar.

Tänk som ett barn att hela världen är din möjlighet
Det finns tusen skäl att leva i all oändlighet
Så mycket vi kan uppleva bara vi ser det klart
När vi har barn runt omkring oss då blir det uppenbart
Bevara barnasinnet och förbliv ganska liten
Glöm att du är vuxen och börjat känna dig sliten
Livet är så värdefullt vi lever det tillsammans
Det är dags att livets enkla glädje uppmärksammas.




Bunden vers (Rim) av Maria Eliasson
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-10-31 20:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra budskap!
Ytterst tänkvärt.
2015-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Eliasson
Maria Eliasson