Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart hjärta har sin saga...

 

Ser du hjärtat där i skyn
flyger högt och ler så fin
Skryter om sin skyddstillsyn
drucken som av brännvin

Låtsas vara Guds sändebud
placerar ändå ut stängsel
Som dina tankars förbud
så talar inte en äkta ängel

Att ge och låta andra betala
kommer alltid att vara en falsk saga
Oavsett rösternas betygsskala
njuter inte inhemska minoriteter av mer plåga

Så alla ni som snackar gott och glömmer
minns guds ord när ni leker Gud
Minns, “vänd inte era egna ryggen”, i drömmen
när ni vaknar, se er som djävulens brud

Om ni ger och tar igen
är ni tjuvens bäste vän
Om ni ger med andras blod är ni djävulens antenn
sprider hans rike som usla affärsman

Rika flyr sina egenskapade onda gäng
med ej uppvisade pengar, köper de bilar i sitt nya land
Ger nya fattiga, i sitt nya land, ytterligare en besparingssläng
tillåter gladeligen deras sista kronor bli enbart sand




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-11-02 11:06



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jättebra.
2015-11-18

    ej medlem längre
Mycket bra!
2015-11-03
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP