Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet av en hispafånge.


Förbjudna tankar


Fått papper från slutenvården, där
det står att jag har schizofreni å
det varnas för blodsmitta, -- HIV ??!!

Minns för 5 ½ år sedan, då jag
skulle få min depåspruta Fluanxol av
en sjuksköterska. Såg hur några skötare
reagerade och samtidigt såg jag hur
hon hade nått rött in i pumpen (blod?).
Min tanke var : Nu, får jag HIV-infekterat blod!

Så låga tankar har jag om människorna och
"Vården"! Hela mitt liv har jag blivit aggressivt
behandlad å styvmoderligt bemött! Så, kanske,
ej konstigt om jag blir aggressiv, själv, ibland !

Förr, hette rättsväsendet Inkvisitionen.
Man dömde mer eller mindre oskyldiga "häxor"
till döden å puttade så ut dem ur Samhället.

Det som jag ser som hotet, nu, är --
kommunismen, revolutionen! Det är den
som infiltrerar sig överallt och den vill röja
sådana som jag ur vägen! För att jag är --
Anti-den-Socialism, - som inte ALLS är
menad för Alla. Proletariatets Diktatur är
inte alls så att fattiga proletärer får Makten,
utan den innehas av den Övre Medelklassen!
Som är SÅ sotis på Överklassen att den vill den
allt tänkbart ont! Klasstillhörigheten är
genetiskt betingad. Inte socialt !

Vem som började Striden, vet jag ej !
Kanske, var min födelse för utmanande ?

Blev, iaf, attackerad, vid första stund !






Övriga genrer av Marianne Räf
Läst 201 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-11-05 12:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt som attan
2015-11-09

  överlevaren VIP
Hetlevrad text där blodet kokar.... man ser rött!
2015-11-06

  Blomma-Stjärna VIP
Både vanmakt och kämparkraft inrymmes i denna dikt!
2015-11-06

    ej medlem längre
"varnas för blodsmitta" - Det hade man ju velat veta vad det betydde.
Annars kan inbillningen löpa amok.

Maffig text.
2015-11-05

    Dan Myrbeck
Förstår att du haft väldigt dåliga erfarenheter av vården!

Om du fått blodtransfusion, kan ju smitta komma därifrån.
2015-11-05

    ej medlem längre
Du skriver så starkt och naket att det inte går att förbli oberörd.
2015-11-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Vad du skriver starka texter, som berör och väcker tankar!
2015-11-05

  louisegirl
En text som berör mig starkt <3
2015-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf