Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hävt mig ur blaskig dröm.


Utvald


Vaknat upp ur en dröm -
mitt i mörka natten.
For uppåt - i en ström
ini Havets vatten..
Om min förvåning - döm!:

Där, kom gnistor emot
mig, ini små bubblor.
Å, stränga rösters hot,
korsa´ Tidens banor --
i Kosmos´ runda klot.

Stämmor hördes eka, -
i en mystisk rapport.
En man stod å peka´,
sa:- Hon bör hållas kort!
Hon får inte leka!

Men, jag gör vad jag vill !
Ingen kan hindra mig !
Vägrar å sitta still.
En Jungfru skyndar sig, -
då hon ska komma till --

sans efter drömmens våld!
Genomgick en Affär.
Då, kände man sig - såld, --
som på Gatan, - sådär, -
å knappelunda -- stolt !

Men, jag fick en 'Kick' i
själva Uppvaknandet !
Förstod jag har ett Liv --
och är Utvald i det !
Jag, är fullständigt -- fri !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 263 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-11-14 18:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Utvald och fri...så ska det va...bra...
2015-11-16

  Lars Hedlin
Gillar <3
2015-11-16

    ej medlem längre
Häftig text!
Fastnar också för "Förstod jag har ett Liv".
2015-11-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Diktat med stor styrka och kraft inombords.
2015-11-15

    ej medlem längre
Den här texten tycker jag om. Bra skaldat med styrka i orden som vanligt från dig.
2015-11-15

  Blomma-Stjärna VIP
bra diktat! från en mardröm lång till en vaknande insikt om ditt Liv i frihet - härligt!
"Förstod jag har ett Liv - och är Utvald i det!
Jag är fullständigt - fri!"
2015-11-14

  louisegirl
Ja vi är fria att tänka och känna vad vi vill...ingen annan kan bestämma över ens liv <3
Bra och fint poetat
2015-11-14

  överlevaren VIP
"Förstod jag har ett Liv -
och är Utvald i det!
Jag, är fullständigt - fri"
Bra ordat, gillar!

2015-11-14

    ej medlem längre
Visst, vi är födda fria, ingen har rätt att trycka ner och sätta sig till herre över en annan. Du har rätt att bestämma över ditt eget liv!
Bra diktat!
2015-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf