Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontorskänsla

Slitna ärtgröna korkmattor,
trampade av fötter i massor.

Kaffefläckar, fredagsfika,
Java, Java, Java,
koffeinets makt går ej att betvivla.

Kopiatorns surr, musklick och knatter,
passerkort som vägrar,
konferensrum och tjatter.

Lismande leenden från unga receptionister,
inövade repliker som sitter som klister.

Isiga matlådor från svunna tider,
magen den protesterar vilt,
den kvider.

Hemliga blickar som möts över skärmen,
kommer jag nära,
kan jag nästan känna värmen.

Ögon drömmer sig ut genom randiga fönster,
långt, långt bort,
från detta evighetsmönster.

© Karsten 2005, 2009




Fri vers (Fri form) av Karsten
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-11-16 23:11



Bookmark and Share


  Maud Louise
Du beskriver så bra en fruktansvärd miljö - inte konstigt att ögon drömmer sig ut....
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Karsten
Karsten