Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu.

Nu är träden spetsprydda
klädda med glasyr.
Naturen är julkortsvacker
en rödklädd skymtar mellan träden.
Allt är vackert
men världen har krymt.
Skrämmande toner susar
en mardröm som inte vill släppa sitt grepp.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-11-18 19:01



Bookmark and Share


  anits VIP
Ja världen har verkligen krympt bra skrivet om det hemska som händer!
2015-12-17

    ej medlem längre
Så bra formulerat!

"Allt är vackert
men världen har krymt."
2015-12-15

  Lars Hedlin
life will find a way!
2015-11-23

  ResenärGenomLivet
Ja, det är svårt att dölja det hemska som hänt och händer...
2015-11-20

  Eva Helene VIP
Ja, världen har sannerligen krympt, vi kan inte längre avskärma oss.
Bra text!
2015-11-19

  Anya VIP
Här får du in både idyll och det skrämmande som händer. Dubbelbottnat!
2015-11-19

  Gunnel Eriksson VIP
Tycker om de "glasyrklädda träden".
Den formuleringen ger läsaren en
fin bild. Man känner också ett bakom.
2015-11-19

  Chawa VIP
Tänk att något så hemskt och skrämmande hotar i det vintervackra landskap du förmedlar... Bra och tänkvärt förmedlat!
2015-11-18

  ULJO
Gillar din fina text
2015-11-18

  Ninananonia VIP
Berörande och ändå vackert
2015-11-18

    ej medlem längre
Ja allt vacker har fått en törn, du fångar det fint här..
2015-11-18

  Fånga dagen
Jättefin dikt gillar jag
2015-11-18

  Marita Ohlquist VIP
Det blir allt svårare att njuta över det vackra vi har när de mörka slöjorna sänker sig över världen.
2015-11-18

    Dan Myrbeck
Vår värld är
ISkall.
2015-11-18

    ej medlem längre
Ja, det skrämmer och förfärar allt det svarta ute i världen. Dina ord ger vilsam paus.
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP