Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Första fredagen i december 2015

det är vitt på marken

när jag vaknar ser ut genom fönstret

denna första fredag i december

det är några grader kallt

bilarna är frostiga ser kalla ut

där dom står på parkeringen

och efter vägen

det är sådana här mornar

jag är glad att inte ha någon bil

jag äter frukost dricker kaffe

det gör jag framför teven

känns som jag har lite sällskap

inte känner mig så ensam med alla tankar

som jag har efter gårdagens koll

hos dietisten

blodsockret var alldeles för lågt

när jag kom

trots att jag ätit innan jag gick dit

nu har hon ändrat på mina mediciner

så får jag hoppas att det blir bättre

bättre så jag törs gå ut

ta mina promenader

utan att bli så trött

och känna mig helt slut

det är mycket troligt

att det är därför jag somnar

så fort jag sätter mig ner i soffan

det är dags att jag tar hand om mig själv

inte följer med på det jag inte vill

eller gör sånt andra tycker jag ska göra

för att komma ut och träffa andra

det är jag som bestämmer sånt

och ingen annan

det känns skönt

att kunna bestämma det

och säga till den som tycker annat

att jag vet vad jag vill

och ingen ska bestämma

och ta ifrån med det

 

anits 4 december 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-12-04 20:06



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag tänkte på din bil innan den nämndes i texten... Ja, det är
nog bättre utan!
2015-12-07

  ULJO
Jag saknar snön och den sköna atmosfär den innebär. Men man kan inte få allt här i livet. Ha det bra vännen.
2015-12-05

  Anya VIP
Styrka mellan ordet. Här snöade det också i går men sen började det regna. Idag vitt men isigt.
2015-12-05

  Lars Hedlin
Blåsigt 11 plus här :)
2015-12-05

  ResenärGenomLivet
Här hos mig är det varmt, regnigt och blåsigt för tillfället...längtar efter lite vitt...ta hand om dig vännen...
2015-12-04

    ej medlem längre
Va, bra! Imorgon lördag har kyrkans syförening julmarknad i församlingsgården å jag skall dit å fika å se på om det finns någon julklapp!
Ha det så gott!
Birger
2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP