Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flicka lilla

du lutar din tjocka kropp 

böjd över vasken i metall

långsamt så att jag inte ska se din skam

inte se dina tårar

för jag satte mig upp mot dig

och det tålde du inte

 

du sopar  golvet i sadelkammaren

långsamt och mycket noggrant

och jag känner din sorg

men jag bryr mig inte längre,

bryr mig inte om din ungdom,

din bristande tillit, dina sår

din övervikt

 

vill du vara min fiende, så ska jag ge dig det

ge dig det motstånd du behöver för att förlösas

 

vill du hata mig, som en kärringjävel

så låter jag det ske

 

du ska få växa upp och jag ska visa dig vad styrka är

och kanske  blir du rädd, men det är det jag tror att du vill

du vill känna din rädsla fullt ut

 

jag är utvald att bli din förlösare

 

med järnmantel står jag fast och ser blodet rinna i vasken

ryggen krökas över sopborsten

 

du vill ha en maktkamp och du ska få den

för jag är draken du väntat på

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-05 01:09



Bookmark and Share


    glasa VIP
mäktigt stark och ovanligt rättfram
öppen
om maktkampens väsen

hur går det sen
när striden är gjord
finner sig var och en


i en ny maktordning eller kan det bli helat och jämnsides

jag är överväldigad av budskapet och sättet
klarsynen
jag är berikad och väldigt djupt berörd

2015-12-13

  Lars Hedlin
Starkt nära i beröring
2015-12-05

    ej medlem längre
Nakna och nästan brutala ord om den svåra konsten att växa upp och finna sig själv.
2015-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell