Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturens ljuva mönster

En mulen veckas långa timmar
söndrar alla mönster...
I leran tillförsikten simmar;
Stänger mina fönster.

I mörka nätters stumma salar
plågar bittra ord.
Drömmen, livet faller - dalar...
Musikens lust förgjord!

Då snaror drar åt alla håll;
Spegeln visar svart!
Jag sjunger min refräng i moll...
Leder nått nånvart?




Men morgonsolens vackra glitter
visar sig vid sjön.
Då värmer tankar där jag sitter;
vilar mig i snön.

En längtan kittlar mörkrets minne...
Skratten hörs i vinden...
Och fjäderlätta sagans drömmar
öppnar sakta grinden!

För dystra sånger mattas ut;
naturen är briljant!
Det ljuva visar sig till slut!
Det mönstret är konstant!




Bunden vers (Rim) av P-E-H
Läst 490 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-12-06 23:29



Bookmark and Share


  Nannie
fint rutet
2015-12-09

  ResenärGenomLivet
När man lever i samspel med naturen, då är det lätt att glömma det mörka och tråkiga...fin, hoppfull text...
2015-12-08

  Respons VIP
En hoppfull dikt om naturens starka förmåga till läkning och helande!
2015-12-07

  louisegirl
Från mörker till ljus, visar din vackra dikt, oss vägen
2015-12-07

    ej medlem längre
Dystert och trist dessa mörka dagars tid. Mycket fint flyt i texten som vänder i glädje när solen lyser upp det gråa.
Roligt att se dig skriva igen!
Gillar verkligen dessa vackert skaldade strofer!
2015-12-07

  RitaBrunner
Mörker och ljus - vemod och glädje. Livet i samspel i en vacker dikt med härligt flyt och vackra rim.
Fin!
2015-12-07

    ej medlem längre
Dina ord och naturens styrka berör både själ och hjärta.
2015-12-07

  Marita Ohlquist VIP
Från mörker till ljus!
Livet blev åter värt att leva.
2015-12-07

  KattenKin VIP
Finstämt och poetiskt, inre och yttre omgivning vävs vackert ihop.
2015-12-07

  Bo Himmelsbåge
En skön poesi, men både allvar, djup o glädje!

Gillar!
2015-12-07

  Peter Stjerngrim VIP
Trevligt att få läsa något här ifrån dig igen!
Hoppas allt är väl med dig ...
2015-12-07

  ULJO
En fin text från din penna, äntligen.
2015-12-06
  > Nästa text
< Föregående

P-E-H
P-E-H