Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Det är söndag kväll 6 december 2015

 

det har varit en lång dag

den känns längre än söndagar brukar vara

jag vaknade tidigt av blåsten

som tog i

jag låg kvar en stund i sängen

till slut gick jag upp

såg ut genom fönstret

grenarna på björken vajade i vinden

björken är gammal såg ut att kunna

blåsa omkull

jag drack en kopp kaffe

läste några rader

kände mig orolig

tog en dusch

gjorde i ordningen frukosten

den åt jag framför teven

den är ett sällskap

slipper känna mig så ensam

det var längdskidor

så jag hade mycket att se på

samtidigt stickade jag en del

så snart är alla julklappar

till barnbarnen färdiga

det känns skönt att slippa jäkta

det är något jag försöker att inte göra

det blev äntligen söndag kväll

och jag släckte ljusstakarna

gick och la mig

jag brukar lyssna till vaken

en stund innan jag somnar

den här söndags kvällen

somnade jag direkt

hörde ingenting vad dom pratade om

i vaken

Visst vaknade jag flera gånger under natten

vände mig om och somnade om

 

anits 9 december 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-12-09 08:58



Bookmark and Share


  ULJO
En betraktelse att känna ro och frid till
2015-12-15

  ResenärGenomLivet
Så fin beskrivning av en skön myskväll...
2015-12-12

    Dan Myrbeck
Låter bra!
2015-12-10

  aol
Så rakt från hjärtat fångar du ögonblicken,
2015-12-09

  Eva Helene VIP
Mysig betraktelse.
2015-12-09

  Lars Hedlin
Du skriver öppet starkt och levandes .)
2015-12-09

  Anya VIP
Fin lunk i denna. Levande berättat.
2015-12-09

  Ljusletaren
Avslappnande dag av välbehag /kram
2015-12-09

    ej medlem längre
Ja, kära Du va fint du berättar så levande det blir. Tack för den fina berättelsen! Birger
2015-12-09

  Bibbi VIP
Tack för en levande berättelse!
2015-12-09

  M M Mannheim VIP
Känns skönt med din datumpoesi!
2015-12-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP