Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag är så trött

 

jag kan inte annat än bli trött

på alla frågor

vad gör du?

har du bakat?

har du allt färdigt till jul?

jag har slutat svara

för ingen behöver veta

vad jag gör och inte gör

den sista veckan har jag varit

glad och tacksam över att

kunna laga mat diska

och tvätta

det är inte någon som vet

hur jag har det

det vill jag inte berätta

mer än för dom jag vet

inte berättar vidare

jag gör det jag känner för

och orkar

jag har bakat saffransbröd

det tycker jag om att göra

något mer bakar jag inte

det finns en stor risk att bakar

jag mjuka kakor och småkakor

blir dom kvar i frysen

till midsommar

och kanske längre

så det känns onödigt

mina tomtar ska jag ta fram

det har jag flera dagar på mig att göra

jäkta för att andra anser vad jag bör göra

det finns inte ens i min fantasi

jag är jag

gör det jag vill

helst vill jag bara vara

ett måste har jag

det är att vara kyrkvärd

på julnattsmässan

på julaftons kväll

sen är all tid min

den tänker jag ta vara på

 

anits 15 december 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-12-15 17:00



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Stressa inte, vännen...njut av din tid istället...
2015-12-17

  Ljusletaren
Tror att många gånger så är en fråga en standardfråga. Skulle du svara så undrar jag om de orkar lyssna eller kontrar själv med vad det gör eller har gjort.
Likadant med frågan hur mår du? Skulle man svara på det så tror jag inte heller alla skulle lyssna för det är bara en standardfråga bara så där utslängt av någon bekant.
Var dig själv är ett svar som står sig i alla tider och lycka till med det/ kram
2015-12-17

  Lars Hedlin
JA just så..kram
2015-12-16

    Birgersdotter VIP
Du tänker så rätt!!!
2015-12-15

    ej medlem längre
Så rätt tänkt!
2015-12-15

    ej medlem längre
Du styrker mig!
2015-12-15

    Dan Myrbeck
Helt rätt - man bestämmer själv!
2015-12-15

  Larz Gustafsson VIP
Det är fruktansvärt att man hela tiden ska värderas utifrån vad man presterar, som om man inte hade ett egenvärde.
Det är en adrenalinkultur vi lever i.

2015-12-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP