Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Makters mörker.


Ensam kvar



Stunder av kylig tvekan
inför det Oerhörda, det
som finns som gyllene frön
sådda i våra själar, att växa
å slå rot i sköna krukor på
hjärtanas terrasser i skenet
från inre platinasolar.

Väntan kan va´ ganska svår,
då, den drar ut på tiden å
det man ser och hör är
klockor som tickar å går --
i en vild Väntan på att
det ska va´nått skoj på g.,
på att telefonen ska ringa!

Minns silvret i din blick å
i ditt leende, som lova´nått --
bortom blå berg av Tid, som
skulle skänka Tron dess Lön,
7-faldigt om inte 70-faldigt!
Amerikaner skulle komma, --
allt skulle gå precis min Väg...!

Men, nu är du gången borta --
och jag är ensam kvar i
den skumma Värld, som
såg vår gemenskaps eld
glimma i den Samtid, som
sedan länge har lägrats av
ett Makters massiva mörker.-





Fri vers av Marianne Räf
Läst 187 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-20 13:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Sorgligt med ofrivillig ensamhet...berörande skrivet...
2015-12-24

  Staffan Nilsson
Ack ja: löftena skola svikas!
Raderna:
"Minns silvret i din blick å
i ditt leende, som lova´nått --
bortom blå berg av Tid, som
skulle skänka Tron dess Lön"
är heta.
2015-12-21

  Lars Hedlin
Så starkt skriftat vännen!
2015-12-21

    ej medlem längre
Sorgset och längtansfullt, när det inte blev som det var tänkt...
2015-12-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver med styrka och längtan i dina ord.
2015-12-20

  överlevaren VIP
Gillar, första stycket är väldigt bra!

Bokmärker!
2015-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf