Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... å vill finna !


Man söker ...


Man söker Sanningen, -
i dess bländande Ljus.
Nått är i Görningen -
i Världens höga hus!
Se, på världsordningen :
Så mycket djävla Bus !

Vilken plats har man i
det väldiga System,
som utgör Alltets liv ?
Vad är det för Problem?
Om det blir Anarki, - - -
blir svensson då - extrem?

Å, - det där med Sexet,
som lunkade sin trav ...
Nu, är han död, exet!
Ini den mörka grav.-
Oidipuskomplexet - -
innebar svåra krav!

Nått kom emellan oss!
Kanske, ej min Svärmor ...
Men, - NÅNN slet honom loss
från mig, - vad ni än tror! -
Som ett svagt litet bloss, --
den Kärlek som var Stor !

Vill det sig, så finner
man det man åstundar :
Köttets lustar brinner;
Vi juckar, - likt hundar !!
Din, i min, försvinner --
-- som i Edens lundar.






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-12-21 22:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insikter i massor :)
2015-12-23

  Marita Ohlquist VIP
Många tänkvärda strofer om livet!
2015-12-22

  överlevaren VIP
Funderingar och önskningar i en skön mix...
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf