Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill va´ vaken !


Natt-dött!


Så märkvärdigt stilla å dött,
blott, för att det är -- natt!

Icke en Kotte på Sajten!
Ligger poeterna å slaggar?

Är det Drömmens Äventyr som lockar
alla dessa mänskor, till sängläge?

Sover de, verkligen, natten-lång !?
Vad driver, väl, dem till det ?

Är det ett täcknamn, en hemlig
förevändning för: Könsumgänge ?!

Hur kommer det sig att jag tror att
Massblundern är Tidernas BÅG !!?

Det är inte en naturlig, normal vana
jag har, - att dyka ner i Medvetslöshet!!

Jag borde va´ vaken mkt mer och
blankt Skita i alla Sömnföreskrifter !

När, jag var på Psyket, var det inte
NÅDIGT, om jag var vaken nattetid!

Det liknar, - närmast,- MORD ---
å fösa nånn i säng, -- sådär!!!

Vill vara involverad i nått vaket och
socialt Sammanhang, - som alla andra!

Djävulen beordrade mig att sova --89, då,
jag hade en Vaken-Revolt i Vimmerby!

-Hindra mig, - om ni kan ! Jag kommer, - -
snart, - i det Tredje Millenniets Gryning ! ....







Fri vers av Marianne Räf
Läst 266 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-22 03:33



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vist och klokt!
2015-12-23

    Dan Myrbeck
Vi har ju dygnsrytm-
demokrati... hoppas jag!
2015-12-22

  överlevaren VIP
Gillar, du är en klok nattuggla!
2015-12-22

  louisegirl
Vilken härlig dikt, med glimten i ögat ;)
Gillas!
2015-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf