Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

natt

jag skrattar inte längre 

för att jag har förlorat allt jag var

 

jag skrattar inte längre

för  ingenting finns kvar

 

och natten kryper framåt

i långsamt majestät

 

och ingenting betyder nåt

och allting stilla är

 

du sa "jag vill dig inget illa"

det var ditt enda svar

 

på alla uttryck av min kärleks låga

var det alla svar

 

och nu är allting över

falnad är min eld och plåga

 

förstenad är jag nu

min egen gravstensruna

 

och livet ser mig  stilla, med trött  blick

av intighet och svalnad fana

 

där jag  nu tillhör mitt nya kast

förlorarnas skara

 

nej jag skrattar inte mer

för skrattet fastnat i min sorg

 

och glädjen sprack i kärlekstörst

och gråten tynat av

 

en narr i natten är jag

hålögd och förpassad

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-23 05:20



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Mycket berörande...det känns långt in...
2015-12-24

    ej medlem längre
Dina ord sprider känslan av vilsenhet och frustration....
2015-12-23

  lodjuret/seglare VIP
Texten tyder på ett språk och en intelligens som (och här blev jag avbruten)...
2015-12-23

  Lars Hedlin
Berör inom ....
2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell