Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sagodrama.


Friarens Genväg


Sagor med stigar
av glittrande gräs,
å kor som bligar
vid Svartmåla Näs.

Ut på friarstråt,
Slottets yngste son
drar;- Hör lärkans låt -
under Himlens dån !

Han i vagn sitter,
som kusarna drar,
- hör flickors fnitter!
-Ja, han vill bli - far !

Nu, skall han söka
i stad - å land med, -
för å föröka ~~~~
sin pockande säd!

Inget kan stoppa
vår ungersven, nu !
Å, - vilken Soppa!!
Var finns hon, hans fru?

Hästarna sätter,
nu, av uti SKEN !
Vagnen, den välter, -
han bryter ett ben!

På Sjukan han tas
av Syster om hand!
Å, i nästa fas, - <3 <3
det knyts kärleksband !!

Genväg till Vigsel, --
kan man, väl, tycka ! ...
Värt, - gå genom eld
-- för å nå - Lycka !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-23 14:28



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Gillar, härligt stuk!
2015-12-24

  louisegirl
Åh så fin <3
Giller verkligen!
2015-12-23

    ej medlem längre
Oj, det var häftigt! Här gick det undan... men så brått var det väl inte så han måste bryta benen...

2015-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf