Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beger mig framåt ...


En smeksam vind


Smeksam vind kan jag minnas,
i en sommar som varit.
Det är bättre å finnas, -
- än att ha hädan farit !

Man far fram i sin skuta,
till kropp, som ock är hydda..
där Anden ej vill sluta - - -
va´, - för å Själen skydda...

... från faror av många slag,
som hotar uti bushen !
Kan ana dem, än, idag.
Är, nog, bäst -- ändra Kursen !

Å, styra mot annan kust, -
som har en säkrare grund,
å stå på - i Nöd & Lust,
- för mången lyckliga stund....

Ser framåt med tillförsikt -
å hoppas vinden vänder,
att allt blir bättre på Sikt, -
å mycket skojigt händer !

Att hårt klamra sig fast vid
typ en förmyndares barm,
är icke min Strategi!!
Höjer, snarare, min arm!

Å, slår på Systemets kind,
då dess hand trycker mig ner.
Tänker på en smeksam vind, -
- där jag framåt mig beger....






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-01-07 16:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldans bra och fint skrivit!
2016-01-09

  Blomma-Stjärna VIP
"Slår på systemets kind,
då dess hand trycker mig ner.
Tänker på en smeksam vind
där jag framåt mig beger"

låter bra på alla sätt och vis - lycka-lycka till
- att styra mot annan kust, som har en säkrare grund
att allt blir bättre på sikt
å mycket skojigt händer!




2016-01-07

  louisegirl
Tänkvärda och hoppfulla rader
Fint ordat!
2016-01-07

  överlevaren VIP
Som "en smeksam vind" åker den in i själen och virvlar runt bland känslorna...
Bra ordat!
2016-01-07

    Dan Myrbeck
Bra tänkt & skrivet!
2016-01-07

    ej medlem längre
Du skriver fantastisk verkligen.
Mvh annokas
2016-01-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Hoppfull toner spelar i fina rim och tänkvärd dikt.
2016-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf