Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MINNETS HOTELL

 

Jag checkar in

på Minnets Hotell

portiern är en ömsint man

 

nyckeln jag får

passar låsen

till livets alla rum

 

öppnar dörren

till det minsta

 

där ångesten

tapetserar väggarna

med gråt och rädsla

 

i ett större rum

njuter våldet av skriken

på skitiga lakan

 

i garderoben sitter

tystnaden och tiger

flyr till innanför

 

i det största rummet

smeker solen livet

med ömma händer

 

trädgården blommar

med rötter i svärtan

och kloka ord

 

Här vill jag bo!




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-01-08 17:58



Bookmark and Share


  Trädskugga
En rak och stark text, om att alla känslor måste få rum, bra!
2016-01-12

  Lehva VIP
Jag vill också bo där.
Skickligt beskrivet.
2016-01-10

  Lars Hedlin
Modigt avskalad..vackert .)
2016-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra bild av livets olika rum!
De två sista styckena belyser det positiva i livet.

2016-01-09

  Blomma-Stjärna VIP
mognad: "trädgården blommar
med rötter i svärtan
och kloka ord"

Här vill jag bo!

(jag också!)
2016-01-08

  Magdalena Eriksson VIP
å så starkt och bar jag ser de där rummen
ofrånkomliga sammanlänkade du är en människan klara så mycket
blir sig aldrig lik men lever
2016-01-08

    ej medlem längre
En naken och berörande vandring genom olika skeenden och öden i livet..
2016-01-08

  ResenärGenomLivet
Fint skrivet om livet...
2016-01-08

    Dan Myrbeck
Tänkvärt om olika
verkligheter.
2016-01-08

    ej medlem längre
En palett av minnen och erfarenheter där känslor och tankar bor.
2016-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP