Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Själens Oas, m. m.


Ur Livet


En liten bit mat har
slukats, värmer i magen.
Min bror Martin med
hustrun Viveka och deras
fagre 17-åring, Marc, -
har varit förbi med en
limpa gula Camel, köpt
tax-free i Oslo. Tog, - -
tacksamt, emot, sa att den
cigaretten är en favorit.-

Tänker på mitt Liv.
Barndomen är allt längre sen.
De bjärta färgerna, skoltiden,
sommaren, då jag lärde mig å
simma i Kanaanbadet, - allt blivit
ett stelnat gytter, som om
barnet inom mig dött och
bara Solen lyser, än, över
den avlidna flickan, -- ett
kadaver på sandstranden.-

Vad är det som återstår ?
Har vissa tecken på demens:
Dåligt närminne, svårigheter
å hitta ord, då jag pratar! -
Spändhet i muskler och leder
samt oro och håglöshet ...
MEN, hittar hem till mig själv -
i kontakten med penna å papper;
Att skapa texter är -- i Sanning
att vara i en Själens Oas !- :-D)







Fri vers av Marianne Räf
Läst 356 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-09 16:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
I varandet och skapandet bor du i din sanning mästarliga Poet! kram
2016-01-11

  ResenärGenomLivet
Det är så gott att alltid ha ett ställe där man känner sig hemma...gillar slutet mycket...
2016-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra text om det som varit och är. Håller helt med om diktens två sista meningar!
2016-01-10

  louisegirl
Att skapa texter är, i sanning att vara i en själens oas <3
Gillar mycket!
2016-01-09

  Blomma-Stjärna VIP
poesi är själens språk - och själen är vävd av lycka -
(också jag älskar pennor och papper, skriver gärna på ett fik, men även vid köksbordet eller i min säng)
- har just läst att magdans anses bättre än hjärngympa mot alzheimers !- apropå
"vissa tecken på demens"
2016-01-09

    ej medlem längre
En djärvt självutlämnande text som i sina slutord visar på ett recept på en sorts stor lycka.
2016-01-09

    ej medlem längre
Tycker du skapar magi med dina ord.
2016-01-09

  överlevaren VIP
"Solen lyser än, över,
den avlidne flickan,-- ett
kadaver på sandstranden"
"MEN, hittar hem till mig själv-
i kontakten med penna å papper;
Att skapa texter är -- i Sanning
att vara i en Själens Oas !- : -D)"
Så sant och det gör du med bravur, bra ordat!

2016-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf