Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordlek

Orangea apelsiner
fyllda med vitaminer
mandarinens kusiner
när vårsolen skiner

Tulpaner rosa på rad
i trädgårdarnas stad
en vacker rosestrad
med taggar och blad

Röd och grann är bilen
ligger främst i filen
tåget håller stilen
men bara första milen

Kläderna nästan rätt
hatt och rock så kokett
flugan något snett
att klä sig är inte lätt

I folkparkens dans
svävar paret i trance
i en tydlig elegans
ges kärleken en chans

En spark i magen
våldförd och slagen
av polisen tagen
rättvist enligt lagen

Vackert kan jag tro
vid dimmornas bro
här kan kärlek gro
och jag vill där bo

Nynna på en sång
hela dagen lång
blommor i ett fång
livets glada gång

För bror och syster
leken som är yster
en ordlek med lyster
gör inte någon dyster

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 580 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2016-04-25 07:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt som speglar livet, både det vackra och det sorgliga. Texten ger vårkänslor! :-) Andra strofen berörde mig mycket.
2016-05-02

  anits VIP
En dikt välskriven och fin, som gör mig glad!
2016-04-26

  ResenärGenomLivet
Så roligt med en annan sorts rim...trevliga små verser...
2016-04-26

  Ingrid Trolle
En alldeles underbart
uppiggande och munter
dikt med så många rim
och så mycket humor-
Härligt!
2016-04-25

  Kjell Åhsberg
Här var'e rim så det drösar om det. På varje rad, inte så lätt, men du lyckas.
2016-04-25

  Anya VIP
Som ett rimmande flygfoto över allt som sker. Bra!
2016-04-25

  Yrre VIP
Blir glad av denna :D
2016-04-25

    Dan Myrbeck
Tack för en ordlek
som ger ordsmek!
2016-04-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Som små lätta moln faller dina fyndiga ord med humor och lite svärta.
2016-04-25

  Marianne Räf
En annorlunda Uljo, väldigt kul å bra!
Den jag bara måste spara !
2016-04-25

  rondell
Rolig, fyndigt! Kul rim:)
2016-04-25

  Ljusletaren
Lättsamt fint/ kram
2016-04-25

  M.Eta
Rolig informativ text på utmärkt rim!
2016-04-25

    ej medlem längre
Underbar text som får mig att le och må bra!
2016-04-25

  Ninananonia VIP
Fint med rim som gör en glad.. :)
2016-04-25

    ej medlem längre
Så trevligt och muntert rimmat! Fint!
2016-04-25

  Maria Sundelin VIP
Uppiggande
Kramar
2016-04-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO