Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Emot utslocknande av allt.


Ljusprojekt


Övningar under
Stjärnan, den heta.
Dånande dunder,
- det ska du veta !

Rosa, gyllene strålar
hela Himmelen målar!

Tusende lågor,
får en att ställa
sig många frågor :
-Hur kan allt smälla

ifrån samma utgångspunkt?
Se pannrynkan vilar, tungt...

... mellan ögonbryn,
som välvda bågar,
svarta emot hyn;
Om, blott, du vågar, -

- följer du med till Kosmos´,
å tänder där söta bloss -

av Stjärnor - med mig ?
Å, se bara till
det ej skiter sig, -
- för det vi ej vill, - -

- i vårt enorma Projekt ---
hindra att allt ljus blir släckt !













Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 384 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-28 07:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Ja, låt ljuset lysa...det behövs...
2016-01-30

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Bra skaldat! Låt ljuset förbli tänt
2016-01-28

    Dan Myrbeck
Fram för
Kosmos
me oss!
2016-01-28

    ej medlem längre
Stora planer, ja tänk om vi kunde...
Fint diktat!
2016-01-28

  louisegirl
Åh vad jag tycker om din fina härliga text, särskilt," rosa gyllene strålar, hela himmelen målar"
2016-01-28

  Blomma-Stjärna VIP
Bra ordat - livet vill le och lysa - så är det!

"följer du med till Kosmos och tänder där söta bloss"
"se bara till att det ej skiter sig,-
för det vi ej vill, --
- i vårt enorma Projekt ----
hindra att allt ljus blir släckt!"
2016-01-28

  Åsa Njunjes
Fint skaldat tog denna mig med ut i kosmos och lät mig känna av den vädjan som vill låta livet lysa.
2016-01-28

  överlevaren VIP
Ljust och fint ordat!
"Övningar under
Stjärnan, den heta.
Dånande dunder,
- det ska du veta!"
2016-01-28

  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna förmedlar styrka och beslutsamhet!
2016-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf