Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna för ett tag sedan, när jag just hade läst "Fågeln som vrider upp världen" och "Kafka på stranden" av Haruki Murakami


Ensamheten efter en bok

Känslan som uppstår när man närmar sig slutet på en bok
Sorgen och ensamheten som uppstår
Boken hade blivit din vän
Människorna och dess omgivningar,
hade blivit din verklighet
En bok kan låta dig förloras i en annan värld,
som sedan blir din värld.
Boken och jaget sammanflätat i en enskild dimension.
Skrivandets konstform, kan ockupera dina sinnen,
och ditt medvetande på ett annat sätt än någon annan konstform.
Du blir ett med boken. Dess handling blir din handling.
Dess verklighet blir din verklighet.
Men så tar den slut.
Ensam kvar lämnas du i en tomhet,
som fyller varenda vrå av ditt medvetande.
Boken med dess handling, människor och omgivningar rör sig vidare.
Du, förlorad i en annan dimension, som inte är verkligheten.




Övriga genrer av Midnight
Läst 349 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-30 14:04



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Du sätter verkligen fingret på känslan.
Jag vill äga de böcker jag verkligen gillar, så att jag kan återvända.
2017-01-15

  Spiken VIP
Vacker text, som får mig att inse hur ensam man ibland kan vara... När verkligheten inte är som i boken.
2016-01-30

    Adelia Kamelia
Precis så jag känner efter varje avslutad bok. Saknar så många handlingar.
2016-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Midnight
Midnight