Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gamla vänner

vi stöter på varandra i köpcentret

helt apropås

det föreslås en fika

och jag tror en stund

att jag ska tycka det är trevligt

för det var det förr

för längesen

och jag minns

att vi pratade nära och förtroligt

och bjöd varandra hemligheter

och förtroenden

 

men varje gång jag stött på dig 

de senaste åren

ser du mest distanserad ut

som om ingenting imponerar

som om du har alla svar

men som att jag har upptäckterna att

göra kvar

 

du pratar om samma saker,

sånt jag hört  många gånger förr

och sprickan växer minut för minut

jag sätter mig bredvid oss

där på caféet och undrar

varför jag spelar med,

 

och låtsas vara intresserad

när du representerar

en värld  och tänkesätt

som jag lämnat

för så länge sen

 

*

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-02-01 21:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Inte ovanligt, men tråkigt...fint beskrivet...
2016-02-06

  Lars Hedlin
Levandes i nuets starka närvaro
2016-02-03

    Dan Myrbeck
Intressant...

Bra konstgrepp:

jag sätter mig bredvid oss
2016-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
På kornet taget, om hur vissa människor alltid drar samma visa om det ena och det andra. Och inte utvecklas någonting mellan de gånger man inte ses. Oerhört tröttsamt.
2016-02-02

  walborg
Inte första gången vänner växer och mognar ifrån varandra
2016-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell