Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Söndag kväll på hispan.


Sitter på Fästningen


Sitter på Fästningen
och tittar ut, mellan
fönstrens galler, över
hösten som vandrar genom
Parken och gör träden bruna -
som rost. Rodnande
skyar skymmer, inför
den stundande natten.
Livet kan va´ så vackert !

På avstånd hörs en dörr
slå igen. Och, planen
lyfter och landar i Bromma.
Signaler når mitt skrev ~ ~ ~
nånnstans ifrån.. Sex = Lycka --
om det är med rätt person !
Det har jag erfarit så många
gånger, nu ! Ensam - - - -
Runk är - - - värdelöst!

Eva, min rumskompis, född
2 månader före mig 1952,
är ovanligt lättsam å ha att
göra med, - - för å va´ här å
vi har knappt bråkat, alls !
Vi interagerar i Fångenskapens
dagar å längtar hem till våra
bostäder, där vi ska se Framtiden an -
- med 63-åriga tjejers Förtjusning... -






Fri vers av Marianne Räf
Läst 317 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-02-01 22:53



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillar denna :)
2016-02-03

  överlevaren VIP
Härligt blandade ord i texten!
2016-02-02

    Dan Myrbeck

Väldigt vackert:

hösten som vandrar genom
Parken och gör träden bruna -
som rost. Rodnande
skyar skymmer, inför
den stundande natten.

2016-02-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Äkta och bra skrivet med humor och skärpa.
2016-02-02

  Anya VIP
Fint och ärligt skrivet...även om jag inte vet om det bygger på verklighet så känns det äkta. Texten är skriven med tunn hinna. Bra!
2016-02-02

  louisegirl
Så livsbejakande och fint du berättar <3
2016-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf