Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avslöjande !


Den Falska Giftas-Blues


Jag borde ha förstått
hur illa som det gått,
för mig i gammal Tid.
Det ger mig föga frid, -
- nu, då jag kunskap fått!

Sanningen att säga :
Man för Ödet väja
bör, om man ska va´ kvar,
ännu, i många da´r !
Fi kan vilja leja

din baneman - för cash!
Å, vilken djävulsk Pärs!
Hur ska du parera --
DET? En helt ny Era, -
- en bättre rimmad vers !

Gläds åt Nöjen, som du
roar dig med, just, nu !
Trots allt, är det bra
å den vetskapen ha :
att du EJ är hans - fru!

Skratt i Bröllopslaget !
Vem har sagt att Draget,
som Bruden gör - är Bäst!?
Är hon självskriven Gäst, -
-- över huvud taget ??!!

Jag flydde jämt min Kos --
från Vigsel, Ring å Ros !
Det gick åt Helvete - - -
med herr Förre Dette ! ...
... hans Falska Giftas-Blues!!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-03 22:14



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Det är rapp i orden och texten känns raspigt hes... skulle kunna bli en svängig låt!
2016-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf