Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten i en ny samling med namnet "Sanningar & Sagor".


Ifrågasatt Verklighet


Är det bara som jag inbillar
mig? Eller har inte Världen
alltid underordnat sig den
Ondes intrigerande Regi
av Filmen om Verkligheten !?

Är det, endast, JAG - som
opponerade mig mot hennes
Låtsaslek och så fick ta hela
Skiten vid hornen, med ---
fatala konsekvenser som följd!?

Näktergalen sjunger, ljuvligt,
i juninatten, så att man ska
få för sig att allt är normalt å
i sin Ordning å som sig bör!
Hans röst är förledande.....

Många relaterar sig till
kollektivets modell, tror på
Mästarens Mission, rörande
Gemensamma "Gängor"! Prutt!
-Se upp för Socialismens mordbrand!!!

Helt klart är man duperad
och manipulerad, så att
man ska köpa 'Konceptet om
Gråheten i Tillvaron' och
acceptera, böja sig för "Ödet"...

Här, står jag handfallen --
å undrar om jag, blott,
inbillar mig Livet, Världen -
- och, att jag finns till !
Sanningen döljer sig!!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 364 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-02-06 18:02



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
lugn. jesus kommer snart. https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1660261

2016-02-09

    Dan Myrbeck
Visst finns det mycket ondska, men också godhet.

Näktergalen: Namnet avslöjar... näkter-galen.

Tur att vi finner oss i "Gråvardagen" - annars skulle samhället inte fungera. Men trist samtidigt.

2016-02-08

  Lars Hedlin
JA världen är full av detta..kram
2016-02-08

  louisegirl
Ja det finns mycket som man borde ifrågasätta, i denna kalla värld <3
Bra diktat!
2016-02-08

  ResenärGenomLivet
Det finns mycket som man behöver ifrågasätta...bra...
2016-02-07

  överlevaren VIP
Gillar, mycket bra ordat!
2016-02-07

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt som vågar ifrågasätta allt
- inte dåligt!
2016-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf