Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ASKUNGE

 

Piga,

hennes lott

när mamma är sjuk

 

elaka styvfar

vill bli uppassad

som en pascha

 

flickan

liten och späd

får städa och feja

 

handla maten

laga den

till middagsdags

 

tvätta

fem personers byk

i badkaret

 

beröm

inget att tänka på

rörd mot sin vilja

 

men lärdom

medtagen

till vuxenliv

 

värdefull

för askunge

född till prinsessa

 

älskad

och vördad

i prinsens famn

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-02-07 17:02



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Berörande
berättelse.
2016-02-08

  Lars Hedlin
Känsla och beröring i orden
2016-02-08

    ej medlem längre
"lärdom medtagen till vuxenliv" är Värdefull! en Verklighet för många!
2016-02-08

  Rise Little One
Ett lyckligt slut för den lilla princessan <3
2016-02-08

    ej medlem längre
Berörande rader
och styrkan att resa sig, blomma ut ..
2016-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
verklig askunge - verklig prinsessa - livet är så mycket.... och ofta större än vi tror...
2016-02-07

  M.Eta
Prinsen kom som en räddning precis som i sagans värld. Kan det bli bättre? Ljuvlig text!
2016-02-07

  Magdalena Eriksson VIP
å
prisessa kom till världen för att leva!
många mödor här men ändock en styrka lysande i henne
oberörd av andras krav.
2016-02-07

    Jag är fan större än Sartre
Det finns inga barndomens sår och om de någonsin funnits skiter man i dem, för det är omöjligt att ändra på det som hänt, men man kan ändra sin egen framtid.
2016-02-07

  Marita Ohlquist VIP
Skönt med en prins som kan hjälpa till att läka barndomens sår!
2016-02-07

    ej medlem längre
En berövad barndom....
2016-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP