Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Detta skrevs för snart sex år sedan. Nu har han egen familj...


VIDARE UT

jag ser det på min son
att nu är det dags
att ta det avgörande klivet
för uppströms leker alltid
gladare lax
man måste vidare i livet
i dammig hall står barnskor
urtrampade
men han vill inte samla dammet
här står en löpare, nervöst stampande
nu stänger vi av barnprogrammet


lotta måste lämna bråkmakargränd
och emil lämna lönneberga
kanske möts de mitt i högsommaren
ombord på någon gotlandsfärja
karlsson sitter kanske kvar på sitt tak
då har han väl sig själv att skylla
rasmus går på luffen, stadig och rak
hans hatt behöver ingen hylla


de vandrar hand i hand
mot framtidens land
den unge och hans vackra flicka
visst kan det vara svårt
och motigt ibland
men båda vet de måste sticka
för nu har alla gamla
snölyktor smält
och barkbåtarna följt med strömmen
snart skiner junisol
på ängar och fält
välsignad vare du och drömmen!


lotta måste lämna bråkmakargränd...

LARZ GUSTAFSSON 31/5 2010






Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 448 gånger
Publicerad 2016-02-12 21:20



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fint och berörande diktat till din son. Han är väldigt lik en president.
2016-02-13

  mare VIP
Fint Larz
fin son!
2016-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP