Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årsrytm.

Kanske är årsrytmen
inristad i min själ.
Njuter av växlingarna
som passar mitt sinneslag.
Behöver snön -det vita
som vilsamt bäddar in mig.
Behöver vårvinterns sol
som tinar upp mig och får mig att känna.
Behöver sommarens ljus
när dag aldrig blir natt.
Behöver höstens starka färger
som får mig att blomma.
Årstidernas växlingar
i ett evigt kretslopp.
Naturen visar sig från sin bästa sida
vinter vår sommar och höst.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-02-13 14:39



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Mycket vist och sant skrivet.

Vi i norr har dessutom fem säsonger att njuta till. Sommar, höst, vinter, vårvinter, vår, sommar /kram
2016-02-25

    ej medlem längre
Jag känner likadant!
2016-02-22

  HelenaW
Jag håller med dig! Jag behöver också årstidernas växlingar! Härligt skrivet!
2016-02-19

  Anya VIP
Mycket acceptans i denna. Att tycka om det som är. Jaa jag gillar också alla årstider. Det enda som tynger mig ibland är mörkret.
2016-02-18

    Dan Myrbeck
Jaa, det måste vara betydligt tjatigare att leva med bara en årstid.
Bra beskrivet.
2016-02-16

  louisegirl
Vackert om årets skiftningar
2016-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlade tankar och känslor i de olika årstiderna!
2016-02-15

  Gunnel Eriksson VIP
Härlig dikt. Tänk så
tråkigt med sommar året runt.
2016-02-15

    ej medlem längre
Så vackert beskrivet om våra årstiders innersta väsen!
2016-02-14

  ResenärGenomLivet
Att kunna plocka det fina ur allt är så bra...tycker om din dikt...
2016-02-14

  ULJO
Precis det är en gåva att få ta del av naturens växlingar som vi kan här i vårt land
2016-02-14

  Eva Helene VIP
Ja, fint med årstidsväxlingarna!
2016-02-14

    ej medlem längre
Läser dina ord och njuter.
2016-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP