Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JANTEBORG

 

här lägger vi oss i

för allt vad tygen håller

så ser vi till att ni

blir kvar i era roller

cement är permanent

här ska det cementeras

vi är er dirigent

ni måste dirigeras

här ska man vara små

så ni får inte växa

ni måste kapas då

så ni lär er en läxa

att skriva böcker är

eliten förbehållet

och inte många här

kan slinka genom sållet

 

 

LARZ GUSTAFSSON   13/11 2010

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 238 gånger
Publicerad 2016-02-22 17:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nej, tacka vet vi dem som bara skriver om blommor och citrusfrukter, om snälla barn som leker i sandlådan med sina plastpingviner eller andra harmlösa företeelser.
Det finns alltid de som är avundsjuka och inte tål att andra är begåvade.
Men jag tänker fortsätta EXAKT som jag gjort hela tiden, utan att låta mig påverkas av gliringar.
Så snart man är begåvad ska JANTE-lagen dammas av. Motbjudande.

2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP