Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborg 2006

Blåser kallt,
får håret i ansiktet,
fingrarna kallnar.
Mina vänner fryser om mina bara ben,
och frågar om jag skrivit upp i min fickalmenacka,
att jag ska ha kortbyxor på mig nu,
jag svarar jakande.

I stadens utkant,
vi sitter på den gröna kullens sluttning,
picknick i kylan och blåsten.
God mat,
god dryck och
goda vänner.
Vi pratar och skrattar.
Det är Valborg.

Vi ger ändå upp,
med att vänta tills kasen skall tändas.
Våren har vi välkomnat ändå.
Det var ändå en varm stund,
trots kyla och blåst,
där och då,
och i våra minnen.




Fri vers av Svante
Läst 639 gånger
Publicerad 2006-05-01 03:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och djupt tack
2006-11-13

    Andersx
ja fy vilket väder va.........
2006-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante