Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu, vet jag, mer !


I Centrum


Har alltmer och mer,
kommit på att jag varit
Bevakad, sen barnsben!

Pappa filmade oss med
smalfilmskameran. Fast,
överallt spejade dolda kameror!

Intrigerna finns, glasklart, där!
I hela mitt Liv har jag varit
avvikande å annorlunda ...

... utan att tänka på det, själv!
Det var som om Solen, ja, --
hela Himlen iakttog mig !

Bodde granne med Olof Palmes
familj. Bara en sånn sak! Å, -
gatans grabbar mobbade mig!

När, jag var gravid 1972, --
hoppade en skötare på mig å
skrek att jag måste göra abort!

Han var fruktansvärt aggressiv!
Säkert, på uppdrag av den
kvinnliga överläkaren ! ------

Tiden, då jag levat som en i
Mängden är, nu, förbi !
Jag samlar mitt vetande -- å

en sann bild kristalliserats ut: Allt
tyder på att Massmedia spanar in
mig i lönndom! Alla vet om mig !

Så pass liten är nog Ankdammen! !
Världens Centrum koncentreras
till det som är mitt Egos motor !...






Fri vers av Marianne Räf
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-02-28 14:08



Bookmark and Share


  H.C.B
bra tempo - men beskriv gärna vidare detta med - ego.
2016-03-12

  överlevaren VIP
Intressant insikt!
2016-02-29

    Dan Myrbeck
Bra att du varit och
är dig själv. Det är
en styrka,
att ej på svensson-
livet yrka.
2016-02-29

    ej medlem längre
Så du har kommit till insikt? ;)
2016-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf