Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En, nu, svunnen dag.


Vinter


Jord, stilla, om värme

ber; under snölagrets

viskande tryck i

vinterns skumma hem.

Där, hör Ingen av sig --

och hungern ekar i

en vilsevandrad söndag;

här finner du, - vilande, - -

- i död form, - allt det, som

skulle varit, - levande, - men

som aldrig kommer å hända. -






Fri vers av Marianne Räf
Läst 211 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-02-29 00:41



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Frusna ord med vacker yta!
2016-02-29

    Dan Myrbeck
Målar dyster framtid...
2016-02-29

    ej medlem längre
En spännande text med djup och styrka i.
2016-02-29

    ej medlem längre
Många fina formuleringar här, t.ex.

"och hungern ekar i
en vilsevandrad söndag"

Gillas mycket!


2016-02-29

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig text som berör!
2016-02-29

  louisegirl
Stilla och rofyllt flyter din vackra dikt

2016-02-29

  H.C.B
tjäle-k
mycket bra skrivet
du vackra snöängel
:)

2016-02-29

  Knoparemoj
Hej,

Jord,stilla,om värme ber...
Så väldigt poetiskt

Ha det gott
Bosse
2016-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf