Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja ibland känns det så här..tur nog varar det inte så länge.


mörk palett

målar i de mörka tonerna

stålgrått, svart, dunkelblå

en bild av "persona non grata"
utan försoning
av smärta
i löje
och intighet
 
 målar så du inte ska förstå
 
 inte väcka din sympati
 
 inåtvänt
 otillgängligt
 och kargt
 
 inga pastellfärger
 ingen sol, ingen vår
 inga ord om kärlek
 
 jag målar i vanmaktens färger
 i sorgens dova melankoli
 försagd
 oåtkomlig
 gräver jag min väg inåt
 
fjärmar mig
närmar mig
 
 varthän
 det vet jag ej
 
 
 



Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 250 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-02 04:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett starkt måleri som ju absolut når fram till mig. Vacker poesi! "gräver jag min väg inåt" - fantastisk rad och ett tillstånd som känns igen för mig i måleriet!
2016-03-06

  Henning Hson
En färgstark förklaring. Bra lyrik som en stark vers...
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell