Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlekssång till Poesin.


Kan inte låta bli !


Jag älskar Poesi !
Kan inte låta bli, -
å skriva dikter, små,
som får Sinnet å gå
ut på Lyrikens lid -
- å in i Skyar, blå !

Men, så klart, inte ALL
dikt är som denna Trall!
Det kan va´ sparsmakat, -
- utan rim, inbakat.
Kanske, följer en mall, -
- ej i rytmer stakat ! - -

Det är, också, härligt,
då man så begärligt
finner guldklimpar i
kollegers Poesi ! - - -
Det är oumbärligt, --
kan inte låta bli !

Det en skön känsla ger,
då man i en dikt ser
en strof, obetalbar, -
som in i Själen far.
Man vill uppleva fler !
Lyriken många har !

Man är, väl, ändå fri
å med all sin Energi --
verser konsumera !
Även, -- konstruera !
Kan inte låta bli -
å det prioritera ! --






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 370 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-02 09:22



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fin text om poesins underbara värld!
2016-03-03

    Dan Myrbeck
Instämmer!

Poesi
är magi.
2016-03-02

  Anya VIP
Vilken härlig stämning i denna. Fortsätt skapa...det är ju så roligt. Blir glad av din rytmiska text. Tack för det.
2016-03-02

    ej medlem längre
Vilken underbar hyllning till poesin. Härmed bekräftar du vilken fin, klok och kännande poet du själv är.
2016-03-02

  louisegirl
Så bra och vackert ordat om poesin
Tycker om!
2016-03-02

    ej medlem längre
Livsbejakande rader om poesi. Gillas!
2016-03-02

  ULJO
Poesi är befriande och härligt liksom din underbara hyllning till densamma
2016-03-02

  H.C.B
Fint
Ta väl hand
om dessa så uppigande
sessioner

du är ett proffs - glöm ej -
du är den polerade turmalinen
grön fattighets smaragd.

Du är en polerad smaragd.
2016-03-02

  överlevaren VIP
Gillar, härligt ordat om poesins värld
som du fyller med bravur!
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf