Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var är Robin Hood?

 

Sanningens beska sötma
är ingen press delikatess
Tillåta rikemanssynden tystna
är en modern demokratiseringsprocess

Därför blir sanningens hjälp hatad
bortförklarad med dåliga ursäkter
Lönsamheten ökar, när sanningen blir ratad
arbetsoförmögnas liv något vi glatt släcker

Det är sanningen även i lilla Sverige
men vad skriver den rikemans-ägda pressen
Inte vill de, den utslagna sanningen frige
och bestraffa sina dyrbara rikemansintressen

Så när någon försvarar de svaga
vill få som befinner sig på rätt sida
Äta sanningens ord och orättvisan laga
för de är, i sin låtsas-rättvisa, ekonomiskt paranoida

I stället tillverkas en kula med den godes namn på
idag som förr, samhälls-legitimt i egoismens girighet
Vår nutida Robin Hoods utsträckta halmstrå
blir oavsett, vem han än är, en dödligt tyst poet

Men är han riktigt god
ger han aldrig upp
Utan kämpar som en Gud
tills han flyger upp




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-07 01:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man blir inte populär om man pekar på orättvisorna som samhället producerar, men det spelar mindre roll, vi skall stå på de svagas sida.
2016-03-07

  Braindamage
Så sant så! Det tycker jag att du gör rätt i!
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP