Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När Ryszard lämnade jordelivet, minns Bonnie och Aino


Saknad

det kom plötsligt

men det var väntat

min vän var intensiv

hade vårdats för stroke

 

vi gick tillsammans med vänner

på tellus skrivarcirkel på tisdagar

jag förstod Ryszards sätt, varför allt

var lite si så där, ibland

 

jag höll hans hand när vi promenerade

till och från gemensamma arenor

men så en dag var den promenaden slut

 

saknar min vän, sedan 2014 sent i november

har promenaderna inte varit de samma

nu måste jag själv minnas hans goda vilja

att lyfta fram konstnären i oss alla

 

många har lämnar jordelivet i vår cirkel

Ryszard 2014, Bonnie 2015 och Aino 2016 

jag minns den glädje ni alla tre spred

er närvaro inspirerade till poetiska försök

 

det som var en gåva mitt i allt då

Ryszard gick bort var att

jag fick lära känna hans dotter Patricia

vi är födda samma år

trots att jag känt Ryszard i åtta år

hade vi aldrig mötts förrän då...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-08 21:01



Bookmark and Share


  H.C.B
https://www.youtube.com/watch?v=Ya6z54IHdu0&ebc=ANyPxKqHN44zWzRk0XDqlAFkm6iekl-Avc0p0_wFUBeALeZIV-_dD0NC8be6BuGvq9GFwyuFIH70h80NjjoGcIVE3AjzgGPMjw

2016-03-18

  H.C.B
vilken spännande granne. Dom spelar trumor och elgitarrer. Ah just det - det är ju tåström han och winnerbäck har fribiljetter till himeln.
2016-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP