Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Dofter och bilder känsloframkallande


Barndomsminne

doften av farfars kofta

hänger över gungstolen

på bordet står piptobaken

tofflorna skvallrar där under...

men farfar har gått upp i rök...

men jag känner doften

 

farmorm står gömd bakom bardisken

bakom det gröna draperiet

har hon kurat ihop sig

det känner jag med luktsinnet

 

jag har en lapp för det friska ögat

det andra fick jag en metkrok i

i början av sommaren, 1974

ser mycket lite

men dofterna och ljuden leder mig

 

jag har öronen på skaft

en näsa som en spårhund

och farmor och farfars dofter

är mogna som mogen frukt

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-09 14:32



Bookmark and Share


    Marie Ann
Mycket talande! Jag kan ännu minnas min farmors doft....
2016-03-09

  Marita Ohlquist VIP
Dofter ja, tror inte jag har ett enda minne som saknar doft.
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP