Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PARTISANRADION

partisanradion sänder igen

ratta in oss, bli tänd, hoppa av!

flickor, pojkar och kvinnor och män

vänd antennerna mot nådens hav

fånga tonen från golgata grund

du som tyngs av din synds slaveri

ägna Skaparen just denna stund

det är Sanningen som gör dig fri

 

 

ställ in hjärtat på denna frekvens

endast bojorna blir din förlust

överskrid ditt förnufts snäva gräns

styr din farkost mot himmelens kust

partisanradion sänder globalt

och förmedlar befrielsens Ord

du som har havererat totalt

lyssna, var du än är på vår jord

 

 

om rättfärdighet, glädje och frid

och om kraft bortom mänskligt förstånd

om ett osynligt Rikes triumf

sänder vi dag och natt - tout le Monde

du som tröttnat på innehållslöst

på allt kyrkligt som saknar substans

du som lider av allt religiöst

Jesu närvaro ger dig balans

 

 

LARZ GUSTAFSSON   11/3 2015

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 191 gånger
Publicerad 2016-03-11 15:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hjärtligt tack!
Ja, just det.
Titos partisaner i Jugoslavien under det andra imperialistiska omfördelningskriget har du kanske hört talas om?
Ett slags gerillarörelse som slogs mot Hitler och Mussolini (och som segrade!)
Vi kristna är som ett slags andlig gerillarörelse.
Ett andligt Greenpeace, som Arne Imsen sade.
2016-03-11

    ej medlem längre
Känner inte till vad partisanradion är...men fint diktat...
Gillar sista raderna "...allt kyrkligt som saknar substans..."precis vad det är, en lekstuga för tidsfördriv.
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP