Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tolka som du vill


Mitt

symbol

du finns i allt

mitt

i alltets mitt

metafor

i mitt

hjärta som blöder

mitt

i min kropp

mitt framför ögonen

ler en katt hånfullt mot mig

vill berätta för mig

om min obetydlighet

...

går till

mitt

piano spelar

mig genom livet

famlande klarhet

i dina händer

fläta mina

du sitter bakom mig

filmar mitt försök

inprovisera 

går till mitt bord

skriver några ord

reser mig upp

...

sätter en gryta

mitt i ugnen

full med rotsaker

grönsaker smaker

doften sprider sig

sätter mig vid symaskinen

lagar ett hål

stegar vidare

mot bordet

akvarellarkets vita yta

som mitt färgflöde får

...

vi vänder oss mot varandra

en liten flyktig kyss

du beundrar mitt

jag beundrar ditt

barnet ler berättar vart

hon ska gå

telefonen ringer

farbror Björn vill ses

släntrar ned till cafeet

berättar att vi åt

pizzamackor till frukost

farbror ville äta brunch 

med oss, men blev wienerbröd 

...

mot slutet av dagen reser

min älskling hem igen

fredag är kärleken tillbaks

morgonen började med

att telefonen ringde

min vän hade glömt sin väska

hos oss igår

hennes make har gått bort

för två veckor sedan

jag spelade en visa för henne

"hon älskar livet" det kändes fint

...

mitt liv, dem som gör det

till livligt levande

som gör allt detta

till mitt

inget är mitt

ändå uttrycker vi oss alla så

allt mitt blir också ditt

delar av oss vi delar blir vårt

gemensamma ditt och mitt

vi

älskar 

...




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-13 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP