Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bebis, en lite liten bebis


Bebis

min lilla hjältinna

med livspussel

och kamp

har kommit på besök

med sin nyfödda bebis

 

bebisen kom ut

två månader för tidigt

havandeskapsförgiftningen

nästan tog livet av mamman

 

nu står hon här livslevande

bejakande kraften livet ger

bebisen sover i min säng

medan min vän packar upp

en försändelse från Kina 

 

vidunderliga ting

i violett, lila, indigo

väska, apa, munkjacka

matchande den violfärgade

baybifilten som undret sover i

 

solen har förgyllt våra kinder

bebisandningen stuffar på

en cool liten tjej som sträcker på sig

hon kisar mot solglimtens glitter

 

vi dricker the och skriver poesi

vi är sådana jag och min väninna

jag beundrar henne och hon mig

jag blir hel i sällskapet

glädjen är nyfödd vill ha en kram

det får kramas, vi är beundransvärda mödrar




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-17 15:00



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Härligt!!
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP