Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett av mina barnbarn


ETT BARN KOMMER IN

det kommer in ett barn

genast blir du vänligt stämd

du glömmer det bekymmer

som har gjort dig så beklämd

ett öppet ansikte

helt utan fördomar och sånt

en solskensblick som smälter ned

en massiv ishavsfront

 

 

det kommer in ett barn

allt blri annorlunda då

om himlen varit grå

målar färgkritor den blå

och bakom tvåsitssoffan

står leksakslådan gömd

det vet det lilla barnet

och rätt snart så är den tömd

 

 

min Herre ställde fram ett barn

vad menade Han då?

jo, mycket mer än många kunde

fatta och förstå

ett barn är nu och nära

barnets värld är alltid här

små oförställda clowner

i vår likriktade värld

 

 

LARZ GUSTAFSSON  17-18/3 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 315 gånger
Publicerad 2016-03-18 10:13



Bookmark and Share


  H.C.B
Fantastiskt väl formulerat.

"en solskensblick som smälter ned

en massiv ishavsfront"


kan det bli bättre? Tack för detta ögongodis
2016-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP