Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart, är det vår !


Hemma i Hyddan


En kvinna sjunger, högt,
i nattradion å hettan
stiger genom lagren.

Vita rosor förtvinat
under havsbottnen i
Drömmens febriga Stater.

Smak av lättfil å --
brun farin i munhålan;
Åt det, nyss, ini köket.

Aktivitetscigaretterna ~~
smakar gott å skumt, gör
hjärnan kall som en orm !

Hur skapades Jorden ?
Tror ej att det var
så väldigt länge sedan..

Vidare skall Allting gå !
Våra fiskögon får se -
det som var fördolt.

En frisk vind drar -
in i min dunkla och
kvalmigt rökiga hydda.

Jag vaknar till, efter
sömnens Inventering av
problemen, som måste lösas!

Himlen tindrar, gulvit,
bakom träden nakna kvistar,
som, snart, är lövtäckta ... ¤







Fri vers av Marianne Räf
Läst 199 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-03-19 12:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Trevliga tankar så där på morgonkvisten...och en förväntan på den kommande våren...
2016-03-22

  louisegirl
Nära och iakttagande är dina ord...bra flyt i dikten och fint fångat
2016-03-19

    ej medlem längre
Verkligen bra. Vilket flyt!
2016-03-19

  överlevaren VIP
Rökiga ord, direkt ur vardagen!
2016-03-19

    ej medlem längre
Gillar texten..ur din dagbok. Omkringstrosande å iakttagande..fint
MR!
2016-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf