Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal Hemlighet !


Sover ni ?


Sover ni, verkligen,
varje natt, alla ni ?
Det var som bara den !
Kan ni ej låta bli ?

Som dödströtta sillar,
domnar ni i säng bort!
Verkar som ni gillar
å göra dagen kort!!

För, DÅ, får ni sova,
i skön medvetslöshet;-
en tung Bossanova, -
för dem som älskar det !

Det måste va´nått fel !
Är det jag som gått bet ?!
Sanningen tycks va´stel, --
- en gammal Hemlighet!

Det är, nog, så att ni, -
jämt, håller er vakna !
Ett Idealiskt Liv, --
-- som jag har fått sakna !

Ni tvingar mig bli trött,
så jag må lägga mig
å sova riktigt sött, -
- å haja Noll, så säg !

Jag börjar, mer å mer, -
- förstå hur det står till !
Er falskhet röjer er !
Å, - ingen ligger still !

Ert behov att knulla,
gör mig så förbannad !
NI får - minsann - "gulla", -
- dock, inte -- en annan!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 368 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-03-21 07:31



Bookmark and Share


  H.C.B
Vi sover och jaget sitter i soffan och ropar fan ta alla ni
2016-03-29

  Staffan Nilsson
Sömn!
Vila, verklighetsflykt, lögn, drömmar
Vakenhet är smärta - och människa
2016-03-22

    Dan Myrbeck
Vi känner nog alla av livets orättvisor ibland. Tyvärr.
2016-03-22

  ResenärGenomLivet
Bra text om orättvisor...
2016-03-22

  louisegirl
Vaken och pigg dikt, om en livshemlighet...
Bra ordat M
2016-03-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra text med klös!
2016-03-21

    ej medlem längre
Sömnen är ibland en trist bristvara.
2016-03-21

  Anya VIP
Håller med Marita...mycket längtan och saknad i denna. Känns också som att diktarjaget känner sig utanför...? Kanske har jag fel?
2016-03-21

  överlevaren VIP
Sömn gör en pigg, lika som din vakna text om att finna stimulerande sällskap!
2016-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Stark text om längtan och saknad!
2016-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf