Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi har allt, som dem före oss aldrig visste fanns, men vi saknar kramar, de gjorde inte dem trots att de genomlevde hungersnöd, krig och elände...


MAN GLÖMMER ALDRIG EN KRAM

de som sakna kramar är inte hundraåringar

de som saknar kramar är vi därför att ...

innan innan förr i tiden före efter nutiden 

fanns en tid utan teknik där de levde

de som gått före oss i generationer

 

dem kan se det vi ser men inte förstå

farfar min sa han rest genom utvecklingen

då han föddes fanns inte tv radio

el wc dusch mobil bilar datorer plattor smartphone

elvisp bakmaskin rakapparat ...

men tåg häst och vagn järnspis fanns

människor gjorde då vad maskinerna gör idag

 

de hade farmor farfar mormor morfar

fastrar farbröder mostrar morbröder

kusiner bryllingar att dela sin tid med

de fick hjälpa eller hjälpas av dem

 

i nutiden byter vi nu ut sig själv mot

maskiner robotar som inte kramas

mänskliga möten byts mot sms, mms

Skype, FaceTime, videosamtal

det finns ingen fysisk kontakt

ingen beröring eller några kramar

 

det formar oss kom inte och säg att

det inte formar oss till och med 

detta forum formar mig

det utvecklar och väcker frågor

som den fysiska verklighet

aldrig skulle väcka

 

farfar föddes -18 - dog -09

efter ett fruktsamt liv som formade honom

hans son vidare till barnbarn

barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn

 

när jag tänker på farfars resa

förstår jag varför den generationen

blir hundraåringar för de levde

på riktigt vilket vi nu inte gör

 

våra barn springer inte omkring

på ängarna och fälten, i skogarna

upp på bergen, längs stigar utan slut

våra barn sitter inne de saknar inget

men de kommer sakna kramar

och fysisk närvaro, aldrig uppleva krig

motbok, ransoneringskort, aldrig svälta

eller frysa, lida nöd

 

men så kommer de heller aldrig att bli hundraåringar 

som kramas och blir kramade... hjälp oss vända det!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Solstrale VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-24 10:24



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Mycket bra och tänkvärd text!
2016-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra text om det som varit och det som är.
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP