Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Små obetydliga ögonblick som sköljer över oss med storm


DEN TYSTA DANSEN

handen så len

den rostar nu

den blöder järnoxid

ser fläckar och hål

 

en kvinnostaty

vittrar bort

smälter ned

genom existenser

 

falska försök att

lindra med nitar

förfallet som uppenbarar

den inre håligheten

 

betraktarna är döda

de som såg skönheten

de som beundrade verket

när det var som älskvärdast

 

nu dansar hon i skuggan

av sin forna glans

haltar fram med plåtnitar

som skaver sönder lusten

 

plåtbitar ditsvetsade slagna

buktar ut här och där

gör skadan värre än den är

lagningarna så groteskt fula

 

hon ser sig aldrig i spegeln

skrockar plåtslagaren

slår så i den sista spiken

hon faller död ned

 

tystnadens vals drar ut

dödsdansen massakrerar hennes

inre hålighet det enda som

var kvar av den tid som var

 

håligheten som bar upp

som gav den tysta dansen

sitt ackord sitt akustiska

harmoniska vibrerande liv




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-28 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP