Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄRLDSFRÅNVÄNDA

det är de världsfrånvända

som förändrar världen

så har det alltid varit

och så ska det förbli

det är de världsfrånvända

som slåss för andra värden

får vindarna att vända

så fången kan bli fri

 

 

vi vände om till Herren

som förvandlar hjärtan

Han som blev ett med smärtan

för människornas skull

vi vände oss från världen

från dypölen och svärtan

till liv i ljus och renhet

och tomheten blev full

 

 

det är de världsfrånvända

som bärs av underströmmen

som vände sig från drömmen

till Verkligheten Själv

det är de världsfrånvända

som Gud har valt att sända

av världen underkända

följer de livets älv

 

 

LARZ GUSTAFSSON   28/3 2016




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 193 gånger
Publicerad 2016-03-28 16:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint om dem som valt Guds väg!
2018-08-14

  Larz Gustafsson VIP


Det är inte meningen att man ska tolka andliga ting med sitt intellekt.
2016-03-28

    Jag är fan större än Sartre
Ord av tyng, tyngd som mänsklighetens intellekt aldrig klarar av att bära och därför är det som det är.
2016-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP